Kérdések és válaszok

Mitől marad friss és zamatos a Sofiel bio búzafűlé?

"A fű levágása után a frissen préselt lé szárazjeges kezelésen, ún. sokkoláson megy keresztül. Ez azt jelenti, hogy a friss terméket szárazjégbe merítjük, ennek hőmérséklete - 70-80 fok. Ennek következtében oly gyorsan szilárdul meg a búzafűlé, hogy nincs ideje az értékes elemeknek károsodnia a fagyás során. Csak is a sokkolásos módszerrel lehet friss és tápanyagdús gyorsfagyasztott búzafűlét előállítani!

Mi környezetbarát, azaz nem gépi sokkolással készítjük bio termékünket! Manuálisan kerül szárazjeges kezelés alá a lé, amely során a szilárd halmazállapotú fagyott szén-dioxid golyóskák ellepik a búzafűlét rejtő zacskókat! Ezután kerül csak a fagyasztóba a termék."

 

Forrás: Pintér Zoltán búzafű szakértő


Tételek: 1 - 1 ból 1