Bőr szarkoidózis sikeres kezelése kecsketejes ganodermás szappannal

2016.05.12 16:22

Bőr szarkoidózis sikeres kezelése kecsketejes ganodermás szappannal

 

2016 februárjában a Dermatology and Therapy nevű bőrgyógyászati szaklapban jelent meg egy érdekes esettanulmány, mely szerint egy 44 éves férfi fejbőr szarkoidózisát 3 napos kecsketejes ganodermás szappanos kezeléssel sikerült elmulasztani.
A szarkoidózis (sarcoidosis) egy olyan betegség, ahol gyulladásos sejtek szaporodnak fel a különböző szervekben kis csomók formájában (granulómák). A granulomák leggyakrabban a tüdőben vagy a környékbeli nyirokcsomókban fordulnak elő, de más szervek is érintve lehetnek, mint például a bőr is. A szarkoidózis lényegében egy allergén vagy fertőzés által kiváltott fokozott immunreakciónak tekinthető, amely akkor is folytatódik, miután a kezdeti fertőzés vagy antigén kiürült a szervezetből.
A Ganoderma lucidumot (pecsétviaszgombát) már 2000 éve ismerik és használják a hagyományos kínai és japán gyógyászatban. Az eddigi kutatási eredmények alapján több féle hatása is bizonyítást nyert, így többek között az allergia ellenes, a gyulladáscsökkentő, a tumorellenes hatása is bizonyított, viszont bőrbetegségek kezelésére vonatkozó klinikai beszámolók eddig nem történtek.
Esettanulmány
A neves bőrgyógyászati szaklapban leközölt esettanulmányban egy 44 éves férfibeteg fején lévő, szövettanilag igazolt bőr szarkoidózisát kezelték lokálisan a kecsketejes ganodermás szappannal.
A beteg a kecsketejes ganodermás szappant habosított formában egy órán át tartotta minden nap a fejbőrén és 3 nap alatt teljesen visszahúzódtak az ott lévő bőrelváltozásai.
6 hónapig tünetmentes volt, majd ismét megjelentek a sarkoidózisos bőrelváltozások, melyek egy újabb héten át tartó kecsketejes ganodermás szappanos terápiára ismét elmúltak. Az esetben szereplő beteg GanoSoap®-t használt. A ganoderma gyógygombát nem igazából alkalmazták eddig bőrgyógyászati betegségek kezelésére.
Látva a terápia sikerességét, a kecsketejes ganodermás szappan alkalmazása új terápiás lehetőséget nyithat meg a gyulladásos alapokon nyugvó bőrbetegségek kezelésében.
A külsőleg alkalmazott kezelés mellett érdemes belsőleg is fogyasztani a ganodermát, mellyel felerősíthetjük a gyógygomba bőrfelületen kifejtett hatását. Erre a bio ganoderma őrleményt tudjuk leginkább ajánlani.
Figyelem! Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célt szolgál. A benne lévő információk önmagukban nem alkalmasak betegségek gyógyítására.

 

forás:gombakirály.hu

gyártó:Mákvirág Kézműves Szappanműhely

termékek-árak: itt