Receptek a mákolaj felhasználásához

2014.05.15 08:21

Mákolaj receptek:

A legegyszerűbb recept: mézzel kent kalács vagy kenyér darabok mákolajba mártogatva. Egyszerű és finom, továbbá nagyon egészséges!

Meggyes-tejszínes frissítő ital mákolajjal

80 dkg Meggyet (lehet friss, fagyasztott vagy konzerv is) turmixoljunk össze 1 dl vagy 2 dl tejszínnel, 3-4 evőkanál cukorral, vagy mézzel, és 2-4 evőnál mákolajjal. Az arányokat ízlés szerint variálhatjuk.

Tejfölös uborkasaláta mákolajjal


Hozzávalók két főre:
2 db kígyóuborka
¾ doboz tejföl
¾ doboz natúr joghurt
2 evőkanál Alma gyümölcsecet
1 evőkanál kapor
1 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 kiskanál porcukor
3 evőkanál mákolaj

Elkészítés: a megtisztított uborkát vékony szeletekre szeljük. A tejfölt, a joghurtot, sóval, borssal kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd ezt az egészet jól elkeverjük az uborkával.

Mákolajos muffin

Hozzávalók: 1 bögre joghurt, 1 bögre liszt, 1 bögre darált mák, 3 tojás,1 csomag sütőpor, fél bögre mákolaj, fél bögre étolaj, fél bögre cukor ízlés szerint

Elkészítés: Az alapanyagokat összedolgozzuk és a kibélelt muffinformákba tesszük. Ízlés szerint apróbb gyümölcsöket is keverhetünk hozzá.

 

A receptek folyamatosan frissülnek! Nézzen vissza ide később is!

Az idézetek forrása: Timcsi gyógynövénykert